Calitatea! Acesta este angajamentul pe care ni-l asumam atunci cand adaugam in portofoliul lucrarilor realizate un proiect de instalatie termica.

Echipele de instalatori executa cu profesionalism lucrarile pentru ca insalatia sa aiba rezistenta in timp, sa functioneze la parametrii optimi, iar ambientul climatic din imobilul tau sa fie intotdeauna placut.

Montaj sisteme de incalzire – raciere in pardoseala

Este departe de a fi un concept nou, a fost folosit pentru prima data de romani. Sistemele de incalzire prin pardoseala de astazi sunt extrem de confortabile si controlabile. Caldura este distribuita mai uniform, iar praful nu circula. Acest sistem incalzeste usor aerul de deasupra, eliminand „petele” reci ceea ce face sistemul ideal pentru toate inaltimile tavanului. Un mare avantaj al sistemului de incalzire in pardoseala este costul cu incalzirea de pana la 35 % mai mic in comparatie sistemul pe calorifere. Se poate face si racirea incaperilor, singurul dezavantaj e pardoseala usor rece. Temperatura incaperilor se poate face prin montajul termostatelor de ambient.

Montaj sisteme de incalzire – racire in pereti sau tavan

Principiul de functionare este la fel ca si cel cu incalzire in pardoseala, diferenta e ca tevile au dimensiuni mai mici si sunt inglobate in placi de gips – carton, iar montajul placilor se face pe pereti sau tavan. Sunt potrivite in special pentru racirea incaperilor, dar se poate realiza si incalzirea spatiilor. Prin montajul termostatelor de ambient se poate regla temperatura interioarelor.

Montaj pompe de caldura

O pompa de caldura este un sistem cu dubla facilitate: poate furniza atat caldura iarna, cat și frig vara. Incalzirea si racirea se face prin agentul termic din circuite: in pardoseala, pe pereti sau pe tavan. Comparativ cu aparatele de aer conditionat climatizarea e confortabila, iar costurile cu incalzirea si racirea sunt foarte mici.

Montam urmatoarele tipuri de pompe de caldura:

  • Aer- apa
  • Sol- apa 
  • Apa- apa

Montaj centrale termice pe gaz sau GPL

Gazul este unul dintre cei mai ieftini combustibili conventionali. Durata medie de functionare a unui astfel de echipament este de aproximativ 10 ani, cheltuielile cu o astfel de centrala sunt rezonabile, iar cele de intretinere, minime. Diferenta esentiala dintre cazanele pe gaz natural sau cu GPL consta in livrarea si depozitarea combustibilului intr-un rezervor, acasa. O centrala termica pe GPL se recomanda utilizatorilor care nu au acces la o retea de gaze naturale.

Montaj centrale termice pe lemne

Se instaleaza de obicei in subsol sau intr-o incapere utilitara, de unde aceasta distribuie caldura cu sistem de aer cald fortat sau cu apa calda in circulatie. Pentru un randament maxim e recomandat ca lemnul sa fie de esenta tare (carpen, fag, stejar) si sa stea la uscat minim 15 luni.

Montaj centrale termice pe peleti

Este un sistem de incalzire care arde peletii din lemn. Cazanele pe peleti sunt utilizate in sistemele de incalzire centrala pentru cerinte de caldura de la 3,9 kW (Kilowatt) la 1 MW (Megawatt) sau mai mult. Sistemele de centrale pe peleti functioneaza cel mai eficient reglate la maxim, insa functioneaza si reglate pana la 30% din functia maxima.

Montaj sisteme de incalzire cu calorifere

Fara indoiala, caloriferul este cea mai populara si versatila alegere pentru incalzirea locuintelor moderne si traditionale deopotriva. Caloriferul cu panou accesibil se mandreste cu un stil atemporal si este disponibil in aproape orice dimensiune. In schimb, suprafata neteda a caloriferelor cu panou plat ofera o estetica minimalista, care este atat eleganta, cat si necesita intretinere redusa. Stilul si, desigur, eficienta sunt elemente cruciale pentru orice radiator modern din otel sau aluminiu.

Montaj boilere

Este un recipient de acumulare a apei, izolat termic și echipat cu un sistem de incalzire a apei in el. Sistemul de incalzire poate fi prin arderea unui combustil, la fel ca la cazane, prin curent electric sau prin agent termic. In acest ultim caz el este un simplu schimbator de caldura.

Montaj puffere

Caracterizat ca fiind un acumulator de caldura, acesta contribuie la cresterea sistemelor de incalzire prin inmagazinarea unei cantitati considerabile de energie termica. Prin folosirea rezervorului de acumulare se reduce consumul de combustibil cu 30%, functionand la randamentul sau maxim.