Termoizolatia unei constructii este una din cele mai importante etape!

Termoizolatii spuma Timisoara
Termoizolatii spuma Timisoara

Spuma poliuretanica este utilizata pe scara larga in industria constructiilor si se poate aplica cu usurinta atat la cladirile noi, cat si la cele vechi atat orizontal cat si vertical pe orice suprafata.

AVANTAJELE utilizarii termoizolatiei cu spuma poliuretnica:

  • Protejeaza lemnul de mucegai si metalul de coroziune

  • Instalare rapida

  • Buna aderenta la suprafata ale spumei ii permit sa adere perfect la suprafata si umple orice goluri. Adera in mod ideal la lemn, folie permeabila la vapori, caramizi sau chiar beton

  • Ofera o izolatie termica perfecta, asigurand o economie la energie de pana la 40%

Termoizolatii spuma Timisoara
Termoizolatii spuma Timisoara

Tipuri de spuma:

  • cu celula deschisa, a carui pret este mai mic decat spuma cu celula inchisa.  Dezavantajul fata de spuma cu celula inchisa consta in faptul ca nu e hidroizolanta, fiind mai putin rezistenta la actiuni mecanice.
  • cu celula inchisa este cel mai eficient material izolator existent, fiind potrivit pentru izolarea pardoselilor sau a planșeelor. Dispune de un coeficient de transfer termic (0,021 W/mK) si nu este necesara o grosime mare pentru a oferi confort termic. 8 cm de spuma cu celula inchisa echivalează cu 20 cm de polistiren. Are și proprietăți hidroizolante, fiind o bariera de vapori impotriva umiditatii.
  • poliurea reprezinta cea mai noua tehnologie pentru hidroizolații. Este extrem de rezistent la acțiuni mecanice cum ar fi grindina, trafic greu, lovituri mecanice. Poliurea este un polimer alcatuit din 2 componente (izocianat si un amestec de rasini). Se poate aplica și in combinatie cu spuma poliuretanica pentru a obtine o termo-hidro izolatie.

termoizolații cu spuma
termoizolații cu spuma
termoizolații cu spuma

Izolarea termica a casei este un proces complex,  scopul materialului termoizolant fiind sa protejeze impotriva pierderilor excesive de caldura atunci cand sunt temperaturi scazute si totodata sa mentina cladirea cat mai racoroasa atunci cand sunt temperaturi ridicate. 

Investitia in termoizolatie se recupereaza in medie in 5 ani din economia care se face la cheltuielili pentru incalzire si climatizarea cladirii.